dilluns, 11 de juliol del 2011

JUANJO GARRA CAMPIO D'ESPANYA DE CURSES DE MUNTANYA

Juanjo Garra ens ha sorprès de nou. S'acaba de proclamar Campió d’Espanya de curses muntanya (Mitja Marató) Skyrace. Categoria Veterans. Segur que l'entrenament a 8000 metres li ha anat de meravella.
Vilaller i el seu entorn va ser l’escenari de la II Valliberna SkyMarathon i Sky race (Mitja Marató) campionat d’Espanya de curses de muntanya, antesala als Sky Games del 2012 que es celebraran a l’Alta Ribagorça.
Una significativa tempesta matinal, va obligar a suspendre l’itinerari de la cursa de 42 km i com a recorregut alternatiu, es va fer el mateix de la mitja marató de 1300 m de desnivell positiu.
La plaça de Sant Climent de Vilaller, va ser l’escenari privilegiat de la sortida multitudinària d’homes i dones dispostos a trescar el cim del Comadelo, muntanya emblemàtica i omnipresent de la vall de Barraves. Un sender idíl•lic entre boixos (amb una pendent sense concessions), ens va porta a les parts altes de la muntanya, per després enfilar una baixada frenètica per un corriol molt tècnic fins a Castanesa, per encarar el camí que baixa de Seu de dalt fins a Vilaller.
El secret va estar en mantenir un ritme constant a la pujada al Comadelo i “apretar les dents” en la primera part de baixada molt tècnica, pq els participants que son atletes no estan avesats a aquest terreny.
I no cal dir que l’escalf dels ànims incondicionals dels voluntaris Vilallerencs que estaven en els punts d’avituallament al llarg del recorregut, van representar una espenta agradable cap a la meta.
Una sensació molt especial arribar a la plaça Sant Climent enmig d’una munió de gent formant un passadís a meta.