dissabte, 29 de setembre del 2012

CAMINADA DEL RIU SEGRE

Estem treballant per organitzar la CAMINADA del RIU SEGRE
La Caminada serà el diumenge, 28 d'octubre.
Sortida: A les 9 h 30 min (atenció canvi d'horari - horari oficial).
Lloc: Comportes de Pardinyes on es celebra la FESTA DEL RIU que organitza LLEIDA AMBIENTAL per conscienciar la ciutadania per l'estat d'abandonament del riu (especialment en els mesos d'estiu amb un cabal minso).
ITINERARI: Comportes de Pardinyes - Pont de Pardinyes - vora esquerra (camps Elisis) - camí del Riu - racó del Tòfol - Passarel·la - Gardeny - carrer Alcalde Costa - Plaça Catalunya - carrer Sant Antoni - Carrer Major - Carrer Cavallers - Porta del Lleó - Seu Vella - Baluard de la Reina - Camp de Mart - Plaça Magdalena - Carrer Democràcia - Ferran - Avinguda del Segre - Comportes de Pardinyes.
Distància: aprox. 10 km.
La CAMINADA coincideix amb el DIA DE LA SEU VELLA i per aquest motiu compartir la celebració amb els companys de l'Associació Amics de la Seu Vella. Passarem per la fira mediaval i serem rebuts pel president de l'entitat Joan Ramon Gonzàlez.

diumenge, 23 de setembre del 2012

CLOENDA DELS 3000 DE LLUIS GARROFÉ I JAUME BRESCO

El dissabte, 22 de setembre, en Lluís Garrofé amb els seus 80 anys va celebrar la festa de la cloenda dels 3000 del Pirineu. En aquesta celebració la va compartir amb el seu fidel amic Jaume Bresco. Els dos han complementat pacientment i tossudament la llista dels Pirineus. Els 162 cims del nostre Pirineu que superen la mítica alçada dels 3000 metres. Han format un tàndem perfecte coronant sistemàticament els cims pirinencs.
El dissabte al matí van organitzar una excursió al tuc de Mulleres (3010 m.) en la capçalera de la vall de la Ribagorça. Per atacar aquest cim van decidir organitzar una sortida per la vall de Benasc perquè és una ascensió relativament còmoda (encara que no regalen cap 3000). 
Els van arropar una cinquantena d'excursionistes del Centre excursionista de Lleida, del Centre excursionista de Balaguer i del grup de monitors de Balaguer.
L'ascensió es va efectuar en unes 4 hores i al cim els hi esperava un passadís format per pals dels seus companys/es que els esperaven al cim i els van felicitar de l'esdeveniment. A l'acabament del passadís havia els dipositaris del Piolet de Juli Soler Santaló i després d'alguns parlaments van fer lliurament dels dos nous dipositaris del prestigiós Piolet amb el nom de tots els muntanyencs que vam van aconseguir completar la esmentada llista. Ens van acompanyar al tuc de Mulleres TV3 i La Vanguàrdia.
Però calia baixar ràpids ja que al monestirde les Avellanes els espera una vuitantena de companys/es que van compartir amb ells un alegre sopar. Se'ls lliurà regals per part del CEB i CEL i ells van respondre amb un record per a tots els comensals. La vetllada va estar plena de bons moments on ells i alguns dels seus companys van recordar algunes de les anècdotes que els havien passat al llarg de les seves excursions d'alta muntanya.
Enhorabona i ara a esperar a saber quin serà el seu proper repte.
Si voleu veure més les fotos (Joan Ramon Segura)

Per veure més fotos (Jordi Pons):  Més imatges
Per veure més fotos (Josep Balagueró): Més imatges

PRESENTACIÓ LLIBRE UN NOU VIATGE AL PIRINEU

El divendres, 21 de setembre, a les 20 h va tenir lloc la presentació del llibre UN NOU VIATGE AL PIRINEU  de Núria Garcia Quera amb una visió actualitzada dels llibres que van editar entre els anys 1957 i 1965 Josep Maria Espinas i Camilo Jose Cela a partir d'un viatge pirinenc que havien fet l'any anterior.



La presentació va ser molt animada i la Núria ens va explicar nombroses anècdotes d'aquell viatge i el context en que es va produir. D'alguna forma va saber crear l'afany per llegir la seva nova publicació i poder endinsar-nos en un Pirineu que ja ha desaparegut. Però ella va recórrer la ruta en l'actualitat amb una nova visió més excursionista.

dilluns, 17 de setembre del 2012

ÈXIT DE L'ACAMPADA SOCIAL

En l'acampada social del 14, 15 i 16 de setembre a Toirigo (Vall de Boi) s'han aplegat 63 socis del Centre, de totes les edats, encara que amb majoria aclaparadora dels infants de la secció familiar. L'ambient ha estat meravellós i només podem que felicitar al grup organitzadora per la feina ben feta.
Ha estat un cap de setmana ple d'activitats:
Divendres, 14:
Trobada
Taller d'estels (Xavier Palou)
Dissabte, 15:
Excursió a l'estany Negre (Joan Pallé).
Excursió al camí de l'Aigua (Josep Rosinach)
Ascensió a la punta Alta (Ramon Pach)
Iniciació a l'escalada (Lluís Olondriz).
Tarda:
Taller d'estiraments (Gemma Esteve)
Taller d'orientació (Joan Ramon)
Sopar Col·lectiu:
Cassola de tros i gimtònic final (Joan Pallé i una bona colla de pinxes)
Diumenge, 16:
Excursió als estanys de Gemena (Josep Rosinach)
Excursió per la flora i vegetació del Parc d'Aigüestortes (Carles).

L'ambient de companyonia va fer passar un "joios"cap de setmana- Va ser un clam que calia repetir aquesta trobada...ja tenim feina...

Algunes adreces per veure fotos (s'aniran posant aquí):
Escalada del diumenge: http://escaladaperatontos.blogspot.com.es/2012/09/cavallers-adherencia-al-granit.html

Picasa  Carlos Cortés Acampada Social CEL
Picasa Sortida en família Acampada Social CEL
Picasa Gemma Esteve  Ascensió PuntaAlta 3014m

dissabte, 15 de setembre del 2012

Deambulant des d´Alcampell a Camporrels 07-10-2012

El CEL, s'ha adherit a la proposta realitzada per la Fundació Cirsálida de realitzar una caminada des Alcampell a Camporrels per el dia 7 d'Octubre, amb la intenció de construir una línia de caminants entre les dues poblacions, unides per una corda. Aquesta idea està inspirada en l'obra de l'artista Hamish Fulton. Podeu veure el programa en el següent document en PDF o visitar la seva web .