diumenge, 20 de gener del 2013

IV CAPBUSSADA AL RIU SEGRE

22 valents/es es van tornar a capbussar en el fred riu Segre per defensar un riu digne. La principal petició és un cabal suficient, principalment a l'estiu, per poder continuar mantenint la consideració de riu ja que tristament als mesos de la calor porta més aigua el canal de Serós que el mateix riu Segre que queda postergat a la categoria d'una claveguera oberta al seu pas de la ciutat de Lleida.
Si els lleidatans/es som capaços de banyar-nos a 6 graus de que serem capaços de fer per defensar el nostre riu que defineix el nostre perfil de ciutat.
Com ja ve a ser tradicional, en plena setmana dels Barbuts, la més freda de l'any, diferents membres de Lleida Ambiental es llancen a les fredes aigües del riu tot recordant la llegenda de la dansarina Salomé que es va tallar el cap tot ballant damunt del gel.
El públic - agombolat a la riba esquerra del riu, al peu de les comportes de Pardinyes en el que popularment s'ha batejat com l'illa dels Ànecs - s'ho mirava i cridava per animar als herois.
Al final brou calent pels banyistes i coca i xocolata pels espectadors.
Agrair la dedicació de Mina Corbella de la SAS - CEL que es preocupa per la seguretat dels banyistes ara que les administracions argumenten el tema de les despeses per cobrir l'esdeveniment. Finalment, després de molt pregar van venir els bombers - als quals agraïm la seva dedicació -, els piragüistes que ens van deixar les seves instal·lacions i ens van acompanyar a l'aigua... i sobre tot als currants d'Ipcena i l'associació de veïns de Pardinyes. El Centre com sempre amb tot el que sigui defensar el nostre castigat entorn...

VISCA EL RIU!!!